Paprastas gitaros sieninis laikiklis "Guitar wall hanger"

15/11/2011 20:04

 

Bendrabutyje vietos nedaug, tad reikia labai kompaktiškai išdėlioti daiktus. Nusibodo laikyti gitarą spintoje, ir taip ten vietos nedaug, ant žemės gitarai saugaus kampo taip pat nelabai yra, tad sugalvojau išnaudoti laisvą sienos plotą virš lovos. 

Konstrukcija

Nėra ką daug planuoti... Reikia gitarą pakabinti ant sienos, įtvirtinant gitaros galvą laikiklyje. Sugalvojau dailią ir funkcionalią formą:

  1pav.                                                                           2pav.

Jei neįžiūrite 1pav. plotis 10,5cm ilgis 22cm, 2pav. plotis 13,5cm.

Jei kėtinsite daryti tokį patį, galite tiesiog atsispausdinti šias nuotraukas pagal išmatavimus 1:1 ir apibrėžti kontūrą medyje.

Naudojau pušį, 1,5cm storio lentą. Formą galite išpjauti siaurapjūkliu, freza ar kuom tik sugebate. Pats naudojau metalo pjūklelį ir kampinį šlfuoklį. Pjūkleliu supjausčiau medieną kaladėlėmis ir iškapojau jas kaltu, galutinę formą apdailinau šlifuokliu.

2pav. matomas "ragas" prie 1pav. matomos formos tvirtinamas dviem medvarščiais, prieš tai išgręžiant plonas skylutes, kad sukant medvarštį neskiltų mediena.

2pav. formos centre yra taškas. Jo vietoje abiejose formose iš vidinės pusės reikia išgręžti skyles, bet nepergręžti kiaurai. Į šias skyles reikia su klyjais įstatyti plona medinį pagaliuką, kuris garantuos, kad detalės neprasiskės ir gitara nepasikabins ant stygų tempimo mašinėlių.

Galiausiai laikiklį galima nutepti laku, pinoteksu, beicu ar netgi dekupažuoti. Rezultatas, gražus ir pigus sieninis gitaros laikiklis. Gitara gali būti puiki interjero puošmena, be to ji bus tinkamai saugoma ir neužims papildomos vietos ant grindų ar spintoje.